غذاهای مناسب بعد از عمل بواسیر کدامند؟ و کدام یک بهترین تاثیر را دارد؟ بواسیر یا هموروئید از جمله بیماریهایی است که با دستگاه گوارش در ارتباط بوده و غذایی که می خوریم می تواند در درمان و پیشگیری از ایجاد بواسیر و بروز این بیماری تاثیرگذار باشد. اغلب موارد بواسیر از طریق کنترل خانگی و رعایت رژیم غذایی مناسب از طریق نوشیدن آب به مقدار کافی و فیبر غذایی درمان می شوند.
اگر درگیر این بیماری هستید و یا قصد پیشگیری از آن را دارید با ما همراه شوید:
همچنین بخوانید: لیزر هموروئید یا بواسیر
در حالی که غذاهای سالم به تنهایی ممکن است بواسیر را درمان نکنند، اما می توانند به مدیریت علائم و جلوگیری از بروز آنها کمک کنند. یک رژیم غذایی غنی از فیبر، مایعات و مواد مغذی می تواند حرکات منظم روده را تقویت کند، فشار را در حین حرکات روده کاهش دهد و سلامت کلی گوارش را بهبود بخشد.
رژیم غذایی بعد از عمل هموروئید
افراد درگیر با بواسیر بهتر است از غذاهایی استفاده کننده که عملکرد روده را بهبود می بخشد، این غذاها شامل خوراکی هایی است که دارای فیبر کافی باشند و میزان فیبر مورد نیاز در طول روز را برای فرد فراهم کند. هر فردی در طول روز به حدود ۲۵ گرم فیبر نیاز دارد. البته این میزان برای مردان زیر ۵۰ سال بین ۳۰ تا ۳۸ گرم و برای زنان زیر ۵۰ سال بین ۲۱ تا ۲۵ گرم می باشد. بهترین کار قبل از اجرای هر نوع رژیم غذایی، مشورت با دکتر هموروئید است که متخصص در این زمینه باشد.
برخی از خوراکی ها یا غذاهای ملین بعد از عمل جراحی هموروئید برای افراد عبارتند از:
- حبوبات : این دسته از خوراکی ها به علت دارا بودن فیبر به شدت برای بواسیر مفید بوده و به درمان آن کمک می کنند.
- آب : مصرف کافی آب عملکرد روده را بهبود بخشیده و موجب نرم شدن مدفوع می گردد.
- انجیر : این میوه سرشار از فیبر است و می تواند یبوست را رفع نماید از همین روی در درمان بواسیر کاربرد دارد. لازم است برای مصرف انجیر شبها آن را خیس کرده و روز بعد میل کنید.
- سیاه دانه : یک قاشق سیاه دانه تفت داده شده را با یک قاشق سیاه دانه تفت داده نشده ترکیب کنید و روزانه یک قاشق چای خوری از آن بخورید.
- فیبر : مصرف غذاهایی با فیبر متعادل نظیر بروکلی، کلم قمری، نخود، آلو و آبمیوه به درمان بواسیر کمک می کنند.
- روغن زیتون : مصرف این روغن به علت دارا بودن درصد بالایی آنتی اکسیدان، بسیار مفید است. همچنین این روغن خاصیت ارتجاعی رگ ها را افزایش داده و مانع خونریزی می شود.
- منیزیم : این ماده مغذی مدفوع را نرم نموده و دارای خاصیت ملینی است، مصرف ۳۰۰ الی ۶۰۰ گرم از این ماده مغذی در روز توصیه می شود.
- مصرف خوراکی های غنی از پروبیوتیک : باکتری های پروبیوتیک تعادل باکتریایی مابین باکتریهای روده فراهم کرده و در پیشگیری از یبوست و تشدید هموروئید موثر است. از خوراکی های دارای پروبیوتیک می توانیم به ماست، پنیر تخمیری، کلم ترش اشاره کنیم.
ویتامین های ضروری
مصرف برخی از ویتامین ها بعد از عمل هموروئید برای خونرسانی به ناحیه و ترمیم زودتر زخم ضروری هستند. این ویتامین ها عبارتند از:
- مصرف ویتامین k : این ویتامین از مواد مورد نیاز برای انعقاد خون است، زنان روزانه ۹۰ میکروگرم و مردان ۱۲۰ میکروگرم از این ویتامین را نیاز دارند. از خوراکی های دارای این ویتامین می توانیم به برگ سبز، اسفناج، کلم پیچ، کاهو، مارچوبه اشاره کنیم.
- ویتامین C : این ویتامین التهاب را کاهش داده و در تقویت بافت های مجاور هموروئید و عروق آن موثر است.
بهترین میوه برای درمان بواسیر
میوه هایی که در زیر نام بردیم، به دلیل داشتن فیبر بالا و خواص ضد التهابی طبیعی می توانند برای بهبود هموروئید مفید باشند:
- سیب
- گلابی
- انواع توت ها (مانند تمشک، توت فرنگی و زغال اخته)
- پرتقال
- آلو خشک
- انجیر
این میوه ها به نرم شدن مدفوع، تقویت حرکات منظم روده و کاهش التهاب در ناحیه مقعد کمک میکنند. نرم شدن مدفوع برای کاهش فشار به محل بواسیر ضروری است. نوشیدن مقدار زیادی آب و حفظ یک رژیم غذایی متعادل غنی از میوه ها، سبزیجات و غلات کامل برای سلامت کلی دستگاه گوارش و در نتیجه؛ کاهش علائم بواسیر اهمیت بسیاری دارد.
چه خوراکیهایی برای بواسیر مضر است؟
رعایت رژیم غذایی مناسب، در درمان این بیماری نقش اساسی دارد. مصرف خوراکی های نامناسب در ایجاد یبوست نقش دارند و یا می توانند التهاب و درد بیماری را افزایش دهند، از همین روی باید از مصرف آن پرهیز نمایید. برخی از خوراکی هایی که مصرف آنها برای درمان هموروئید توصیه نمی شود، عبارتند از :
- خوراکی هایی با فیبر بالا : همان طور که گفتیم فیبر در درمان بواسیر موثر است، اما نباید در مصرف آن زیاده روی نمود. زیرا که فیبر حجم مدفوع را افزایش داده و این امر موجب آسیب بیشتر به عروق هموروئیدی می شود.
- مصرف غذاهای فرآوری شده : مصرف این دست از خوراکی های به علت دارا بودن مواد مغذی اندک و مواد شیمیایی که التهاب را افزایش میدهند، توصیه نمی شود.
- نمک : مصرف نمک بدن را دچار کم آبی نموده و در ایجاد یبوست و نفخ نقش دارد. پس مصرف آن را به حداقل کاهش دهید.
- لبنیات : این دسته از مواد خوراکی تولید گاز را افزایش داده و همچنین حجم مدفوع را افزایش میدهد که موجب آسیب به هموروئید می شود.
- میوه نارس : مصرف میوه های نارس به علت دیرهضم بودن آنها، عملکرد دستگاه گوارش را با اختلال مواجه می کند. مصرف میوه نارس موجب یبوست می شود.
- الکل : مصرف الکل موجب کم آبی بدن شده و در ایجاد یبوست نقش دارد، در نتیجه عملکرد دستگاه گوارش مختل شده و حرکات روده دردناک می شود. از طرفی الکی موجب گشاد شدن عروق می شود، انبساط عروق خونی باعث تشدید هموروئید می شود.
- قهوه : این نوشیدنی محبوب موجب کم آبی بدن شده و یبوست را در پی دارد که این مورد به شدت برای هموروئید مضر است.
- مصرف چربی : مصرف چربی های اشباع و ترانس به شدت برای این بیماری مضر است.
- گوشت : مصرف زیاد گوشت موجب یبوست شده و احتمال بروز بواسیر را افزایش می دهد.
- پرهیز از مصرف شیرینی و شکر
بهترین میوه برای درمان بواسیر چیه؟؟
من بواسیرمو عمل کردمو دقیقا دکتر همین رژیم رو بهم داد خیلی خوب و دقیق گفتین ممنون
چه غذاهایی بعد از عمل بواسیر بخوریم که زخمش تحریک نشه و عود نکنه؟
سلام، خوراکی های مورد تایید و مفید در بالا ذکر شده اند لطفا با دقت مطالعه نمایید.
سلام تا چند وقت بعد از جراحی بواسیر نمیتونیم فست فود بخوریم؟
سلام فست فود به طور کلی مضر بوده و نباید بعد از عمل های جراحی بخورید. حتما از غذاهای سالم و مفید تغذیه کنید
سلام من پنجاه سالمه چندین سال یبوست دارم ولی تقریبا یک سال شدیدتر شده مدفوع سفت ندارم ولی خیلی باید زور بزنم ونمیاد در ضمن اخیرا در ازمایش گفتن در مدفوع خون وجود داره خیلی نگرانم چه کنم
عمل بهترين روش است. پماد هم خوب بد نيس كمك ونرم كننده براي رفتن به دستشويي است. بيهوشي از كمر به پايين داره موقع عمل
سلام اقای دوکتور مشکل من اینه که زمان ادار درد دارم یک تیری خیلی کوچک معلوم میشه به پشتم یعنی خیلی کوچک است