درمان کیست مویی یا سینوس پیلونیدال با دارو

درمان کیست مویی یا سینوس پیلونیدال با دارو

کیست مویی یا سینوس پیلونیدال نوعی بیماری عفونی است که در اثر برگشت مو به داخل پوست، حفره ای حاوی مو بر روی پوست اطراف مقعد در بالای کمر و مابین کفل ها ایجاد می شود. این بیماری آزار دهنده می تواند موجب درد شدید، خارش، خونریزی، ترشحات عفونی و … گردد. این عارضه در اثر سایش و اصطکاک پوست ایجاد میشود. از عوامل ایجاد کننده آن می توانیم به استفاده از لباسهای نامناسب با الیاف غیر طبیعی ، نشستن به مدت طولانی، چاقی، موهای ضخیم و پرپشت اشاره کنیم. این عارضه اغلب در جوانان و مردان شایع تر است. درمان کیست مویی با دارو یکی از راهکارهای پرکاربرد برای درمان این بیماری است.

کدام داروها در درمان کیست مویی موثرند؟

دارو ها یکی از عوامل اصلی در درمان بیماری سینوس پیلونیدال به شمار می رود. داروها می توانند در برطرف کردن علائم آزار دهنده این عارضه موثر باشند. بیشترین داروهایی که به این منظور مورد استفاده قرار می گیرند، به شرح زیر است :

مسکن ها

این داروها در جهت کاهش درد بیماری موثر هستند و غالباً مورد توجه بیماران قرار می گیرد. از مسکن های پرکاربرد میتوانیم به استامینوفن یا ایبوپروفن اشاره کنیم. در صورتی که در شرایط زیر قرار دارید، قبل از مصرف دارو با پزشک خود مشورت نمایید.

  • مصرف داروهای پیشگیری از بارداری
  • زخم های گوارشی مثل زخم معده
  • بیماری کبد و یا کلیه مزمن

آنتی بیوتیک ها

آنتی بیوتیکها به منظور کاهش عفونت بیماری مورد استفاده قرار می گیرند. مصرف آنتی بیوتیک قبل از عمل جراحی امری ضروری است. زیرا با کاهش عفونت بیماری، نقش اساسی در نتیجه گرفتن از درمان دارد. در صورتی که از آنتی بیوتیک برای درمان استفاده می کنید، داروها را تا انتها مصرف کنید تا فرآیند درمان به طور کامل انجام شود. قبل از استفاده از داروی آنتی بیوتیک با پزشک مشورت نمایید.

تزریق فنل

یکی دیگر از روش‌های درمان کیست مویی با دارو تزریق فنل است. در این روش ماده ای ضدعفونی کننده تحت عنوان فنل به محل عارضه تزریق می شود تا بیماری را درمان نماید. فنل باید با استفاده از بی حسی موضعی تزریق شود و قبل از تزریق برای جلوگیری از آسیب به سایر بافت ها ژل پارافین استفاده می شود. این روش ممکن است همراه با برداشت موضعی کیست انجام شود. مدت زمان بهبودی پس از تزریق فنل ۴ تا ۸ هفته است.

یکی از معایب فنل احتمال التهاب شدید است. از همین روی بیمارانی که با این روش درمان می‌شوند، می‌بایست یک روز را در بیمارستان بستری شوند. تزریق داروی فنل برای رفع بیماری احتمال عود بالایی دارد.

احتمال موفقیت درمان کیست مویی با دارو

به طور کلی می توان گفت امکان درمان کیست مویی با دارو وجود ندارد. زیرا برای درمان قطعی موضع کیست باید برداشته شود. البته استفاده از دارو ممکن است در کاهش علائم بیماری مانند کاهش درد و التهاب موثر باشد. بهترین راهکار برای برطرف کردن این عارضه استفاده از درمان‌های تهاجمی تری نظیر جراحی و لیزر است.

از آنجایی درمانهای جراحی همراه با مشکلات بسیاری مثل درد، خونریزی، احتمال عفونت، قطعی نبودن درمان، دوره نقاهت طولانی مدت، به جای ماندن اسکار و … است، کمتر از جراحی برای درمان استفاده می شود. بهترین روش درمان کیست مویی با لیزر است، زیرا هیچ یک از مشکلات جراحی را نداشته و درمانی قطعی محسوب می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *