درمان کیست مویی با دارو

درمان کیست مویی با دارو + آنتی بیوتیک ؛ پماد و دارو گیاهی

کیست مویی یا سینوس پیلونیدال نوعی بیماری عفونی است که در اثر برگشت مو به داخل پوست، حفره ای حاوی مو بر روی پوست اطراف مقعد در بالای کمر ایجاد می شود. این بیماری می تواند موجب درد شدید، خارش، خونریزی، ترشحات عفونی و … گردد. از عوامل ایجاد کننده آن می توانیم به استفاده از لباسهای نامناسب ، نشستن به مدت طولانی، چاقی، موهای ضخیم و پرپشت اشاره کنیم. این عارضه اغلب در جوانان و مردان شایع تر است. علاوه بر درمان خانگی و درمان با لیزر ، درمان کیست مویی با دارو یکی دیگر از راهکارهای پرکاربرد برای درمان این بیماری است.

همچنین بخوانید: لیزر کیست مویی در تهران

به نقل از ncbi.nlm.nih.gov.com :

This disease is often associated with infection and inflammation of the hair cyst, and depending on the severity of the infection and the location of the cyst, there are different methods for treatment. In acute cases, the patient must have laser or surgery and know that the cost of hair cyst treatment with laser or surgery is not so high that it is worth risking his health.

این بیماری اغلب با عفونت و التهاب کیست مویی همراه است و بسته به شدت عفونت و موقعیت کیست، روش‌ های مختلفی برای درمان وجود دارد. در موارد حاد حتما باید برای لیزر یا جراحی بیمار اقدام کرده و بداند که هزینه درمان کیست مویی با لیزر یا جراحی به قدری بالا نیست که ارزش به خطر انداختن سلامتی خود را داشته باشد.

بیشتر بخوانید: کیست مویی چیست؟

کدام داروها در درمان کیست مویی موثرند؟

درمان کیست مویی به مجموعه‌ ای از روش‌ ها اشاره دارد که برای درمان این حالت مورد استفاده قرار میگیرد. دارو ها یکی از عوامل اصلی در درمان بیماری سینوس پیلونیدال و پیشگیری از ایجاد کیست مویی به شمار می رود که باید با مشورت دکتر کیست مویی مناسب ترین آنها انتخاب شود. داروها می توانند در برطرف کردن علائم آزار دهنده این عارضه موثر باشند. بیشترین داروهایی که به این منظور مورد استفاده قرار می گیرند، به شرح زیر است :

مسکن ها

این داروها در جهت کاهش درد بیماری موثر هستند و غالباً مورد توجه بیماران قرار می گیرد. از مسکن های پرکاربرد میتوانیم به استامینوفن یا ایبوپروفن اشاره کنیم. در صورتی که در شرایط زیر قرار دارید، قبل از مصرف دارو با پزشک خود مشورت نمایید.

  • مصرف داروهای پیشگیری از بارداری
  • زخم های گوارشی مثل زخم معده
  • بیماری کبد و یا کلیه مزمن

آنتی بیوتیک برای درمان دارویی کیست مویی

آنتی بیوتیک برای درمان کیست مویی

آنتی بیوتیکها به منظور کاهش عفونت بیماری مورد استفاده قرار می گیرند. مصرف آنتی بیوتیک قبل از عمل جراحی امری ضروری است. زیرا با کاهش عفونت بیماری، نقش اساسی در نتیجه گرفتن از درمان دارد. در صورتی که از آنتی بیوتیک برای درمان استفاده می کنید، داروها را تا انتها مصرف کنید تا فرآیند درمان به طور کامل انجام شود. قبل از استفاده از داروی آنتی بیوتیک با پزشک مشورت نمایید.

درمان کیست مویی با آنتی بیوتیک بستگی به میزان التهاب و عفونت در کیست و همچنین موقعیت و اندازه آن دارد. در بعضی موارد، پزشک ممکن است توصیه کند که کیست را باز کرده و محتوای آن را خالص کنید و سپس آن را با آنتی بیوتیک محلی تماسی درمان کنید. در موارد دیگر، پزشک ممکن است تجویز آنتی بیوتیک خوراکی یا تزریق مستقیم به کیست را توصیه کند.

آنتی بیوتیک ها معمولاً برای درمان عفونت های باکتریایی استفاده می شوند و در صورت عفونت کیست مویی نیز می توانند موثر باشند. انواع آنتی بیوتیک های مختلف وجود دارد که هر کدام برای درمان عفونت های خاص بهتر عمل می کنند. بنابراین، پزشک شما ممکن است بر اساس نوع عفونت و شدت آن، یک آنتی بیوتیک خاص را برای شما تجویز کند. همچنین، در صورتی که عفونت کیست مویی شما شدید باشد و با درمان آنتی بیوتیک قابل کنترل نباشد، پزشک ممکن است توصیه کند که کیست را جراحی کرده و تخلیه کنید.

به نقل از medicalnewstoday.com :

Hair cyst treatment with antibiotics takes about 7 to 10 days, and during this time, you must follow the doctor’s instructions carefully. Your doctor may also prescribe anti-inflammatory and pain medications to control the infection and prevent it from returning.

درمان کیست مویی با آنتی بیوتیک حدود ۷ تا ۱۰ روز طول می کشد و در این مدت باید دستورات پزشک را به دقت دنبال کنید. همچنین، ممکن است پزشک شما برای کنترل عفونت و جلوگیری از بازگشت آن، تجویز داروهای ضد التهاب و ضد درد نیز داشته باشد. 

پماد آنتی بیوتیک برای کیست مویی

با استفاده از پماد ها کیست مویی به طور کامل درمان میشود اما تا حدودی می تواند عفونت و علائم این بیماری را کاهش دهد. این مادها عبارتند از : 

  • پماد کلیندامایسین 
  • پماد تتراسایکلین 
  • پماد مترونیدازول 
  • پماد ایکتیول یا مرهم سیاه

درمان دارویی کیست مویی با آزیترومایسین

آزیترومایسین یک آنتی بیوتیک با طیف وسیعی به عنوان چرک خشک کن برای برطرف کردن چرک و عفونت است حتی اگر طیف آن محدود باشد. روش اثر گذاری این دارو روی باکتری های گرم مثبت، گرم منفی و برخی از باکتری های بی هوازی است. آبسه یا کیست پیلونیدال ممکن است به دلیل یکی یا همه موارد فوق ایجاد شود.

با این حال، کیست های مویی باید خارج شوند، اگر آبسه باشد، برداشتن و درناژ انجام می شود. با این حال، اگر آبسه هنوز شکل نگرفته باشد، آنتی بیوتیک هایی توسط پزشک تجویز شده که آزیترومایسین را شامل می شود. پس از برداشتن یا درناژ، آنتی بیوتیک هایی که آزیترومایسین می تواند شامل آن باشد، مجدد تجویز می شوند.

تزریق داروی فنل

یکی دیگر از روش‌های درمان کیست مویی با دارو تزریق فنل است. در این روش ماده ای ضدعفونی کننده تحت عنوان فنل به محل عارضه تزریق می شود تا بیماری را درمان نماید. فنل باید با استفاده از بی حسی موضعی تزریق شود و قبل از تزریق برای جلوگیری از آسیب به سایر بافت ها ژل پارافین استفاده می شود. این روش ممکن است همراه با برداشت موضعی کیست انجام شود. مدت زمان بهبودی پس از تزریق فنل ۴ تا ۸ هفته است.

یکی از معایب فنل احتمال التهاب شدید است. از همین روی بیمارانی که با این روش درمان می‌شوند، می‌بایست یک روز را در بیمارستان بستری شوند. تزریق داروی فنل برای رفع بیماری احتمال عود بالایی دارد.

چسب فیبرین 

تزریق چسب فیبرین یکی از اولین گزینه ها درمان کیست مویی است. در این روش بیمار تحت یک بیهوشی یا یک بی حسی موضعی قرار میگیرد و کیست و موهای زائد و چرک تخلیه شده و چسب فیبرین از داخل شکاف وارد کیست تزریق میشود. این روش برای کیست های خفیف و سطحی و بدون عفونت استفاده میشود و نیازی به بخیه و پانسمان ندارد. 

مرهم سیاه یا پماد ایکتیول برای کیست مویی

پماد سیاه و ایکتیول هر دو داروهای سنتی هستند که به صورت موضعی برای بیماری های پوستی مختلف از جمله سینوس پیلونیدال استفاده می شوند. با این حال، توجه به این نکته مهم است که اثربخشی آنها برای درمان کیست مویی توسط پزشکان شناخته شده به طور کامل تأیید نشده است.

در حالی که علائم برخی از افراد ممکن است با استفاده از پماد سیاه یا ایکتیول به صورت موضعی برای سینوس پیلونیدال تسکین پیدا کنند، قبل از استفاده از این داروها ضروری است با یک متخصص باتجربه، ترجیحاً یک جراح کولورکتال یا یک متخصص در این زمینه مشورت کنید. زیرا آنها می توانند روش تشخیص مناسب را ارائه دهند، گزینه های درمانی مناسب را توصیه کنند و اطمینان حاصل کرده که وضعیت به طور موثر برای جلوگیری از عوارض مدیریت می شود.

طریقه مصرف مرهم سیاه : 

در ابتدا محل کیست مویی را با صابون یا شامپو و با آب ولرم به خوبی شستشو دهید و به آرامی خشک کنید. بعد از آن مقداری از مرهم سیاه را برداشته و به آرامی پماد را در محل کیست مویی بمالید و حتما محل پماد زده را با پارچه بپوشانید تا به جایی مالیده نشود. بعد از حدود ۶ یا ۸ ساعت محل کیست را به آرامی با آب ولرم شستشو دهید. این کار و تعداد دفعات را طبق دستور پزشک انجام دهید.

قرص برای عفونت کیست مویی

اگر عفونت ماهیت باکتریایی داشته باشد، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک های زیر را تجویز کند:

  1. سفالکسین: یک آنتی بیوتیک رایج است که برای درمان انواع عفونت های پوستی، از جمله عفونت کیست مویی استفاده می شود.
  2. کلیندامایسین: این آنتی بیوتیک اغلب برای عفونت های ناشی از باکتری های بی هوازی که می تواند در توده های مویی وجود داشته باشد، تجویز می شود.
  3. تری متوپریم- سولفامتوکسازول (TMP-SMX): این نوع، ترکیبی از آنتی بیوتیک در برابر طیف وسیعی از باکتری ها موثر بوده و ممکن است برای عفونت های سینوس مویی نیز تجویز شود.
  4. آموکسی سیلین-کلاوولانات: نوعی آنتی بیوتیک ترکیبی است که معمولا برای درمان عفونت های پوست و بافت نرم در بدن استفاده می شود.

درمان دارویی کیست مویی چقدر موثر است؟

به طور کلی می توان گفت امکان درمان کیست مویی با دارو وجود ندارد. زیرا برای درمان قطعی موضع کیست باید برداشته شود. البته استفاده از دارو ممکن است در کاهش علائم بیماری مانند کاهش درد و التهاب موثر باشد. بهترین راهکار برای برطرف کردن این عارضه استفاده از درمان‌های تهاجمی تری نظیر جراحی و لیزر است.

از آنجایی درمانهای جراحی کیست مویی همراه با مشکلات بسیاری مثل درد، خونریزی، احتمال عفونت، قطعی نبودن درمان، دوره نقاهت طولانی مدت، به جای ماندن اسکار و … است، کمتر از جراحی برای درمان استفاده می شود. بهترین روش درمان کیست مویی با لیزر است، زیرا هیچ یک از مشکلات جراحی را نداشته و درمانی قطعی محسوب می شود.

7 دیدگاه دربارهٔ «درمان کیست مویی با دارو + آنتی بیوتیک ؛ پماد و دارو گیاهی»

  1. زود تر برو نزار بمونه منم مث تو بودم یکی دو سال درگیرش بودم هی خوب میشد بیخیال میشدم که تو ۳ روز زدو بزرگ شد و خیلی چرک کرد و دیگه نشد طاقت بیارم رفتم دکتر عمل جراحی کرد الان زخم بازه و خیلی سخته تا بسته شه زود تر برید که به درد من دچار نشید

  2. سلام وقتتون بخیر اقای دکتور محترم بعد عمیلات لیزری چند وقت بستری دارد من مسافرم بعد چند روز. میتونم برگردم خونمون

  3. سلام وقت بخیر خانمم الان چند روزه که شکمش کار نمیکنه قبلشم یبوست داشت ولی الان خیلی وضعیتش بده دکتر متخصص هم بردم دارم داده سونو فرستاده از درمانهای خانگی هم استفاده کردیم بازم جواب نگرفتیم باید چکار کنیم ممنون پاسخ بدین

  4. سلام دکتر خسته نباشین من از امروزصبح احساس درد انتهای دنبالچه دارم بد قرمزی کوچک و ی سوراخ داره ولی برجستگی حس نمیشه به نظرتون کیست مویی؟؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا