شقاق یا فیشر مقعد از بیماری های شایع انتهای دستگاه گوارش یا همان مقعد است که می تواند در هر سنی روی دهد. شقاق یا فیشر به ایجاد ترک در دیواره مقعد اطلاق میشود، این ترک در ابتدا سطحی بوده و تنها با مراقبتهای خانگی قابل درمان است اما در صورت عدم درمان و بی توجهی ترک عمیق تر شده و ممکن است عضله مقعد را نیز درگیر کند. در این مقاله قصد داریم با معرفی دو راهکار درمان شقاق بپردازیم :
بیشتر بخوانید: لیزر شقاق چگونه انجام میشود؟
اسفنکتروتومی شقاق
اسفنکتروتومی از روشهای تهاجمی و درمان جراحی شقاق است که با کاهش فشار وارده به عضله و بهبود گردش خون به درمان این عارضه می پردازد، زیرا مهمترین علت بروز این بیماری همان فشار وارده در عضله اسفنکتر مقعدی است. در این روش بخشی از عضله اسفنکتر مقعدی جدا می شود. این روش درمانی به دو صورت باز و بسته انجام می شود :
درمان شقاق با اسفنکتروتومی بسته
در این روش پزشک با استفاده از تیغ برشی ایجاد کرده و از طریق آن، عضله مورد نظر را خارج می کند. بخشی کوچکی از این عضله بریده می شود. برش ایجاد شده به کوچکی همان فیشر مقعدی است. در نهایت محل جراحی توسط بخیه بسته می شود. این روش نیاز به مراقب و البته دقت پزشکی بالایی دارد زیرا احتمال آسیب به مخاط مقعد و ایجاد فیستول وجود دارد.
بیشتر بخوانید: هزینه درمان شقاق با لیزر چقدره؟
درمان شقاق با اسفنکتروتومی باز
در روش اسفنکتروتومی بسته مراحل کار مشابه اسفنکتروتومی باز است و قسمتی از عضله بریده می شود با این تفاوت که پس از عمل جراحی برش ایجاد شده باز رها شده و یا بسته به شرایط ترکیبی از روش باز و بسته اعمال میشود.
عوارض اسفنکتروتومی چیست؟
عوارض و مشکلات مرتبط با جراحی شقاق مقعدی با روش اسفنکتروتومی عبارتند از:
- خونریزی: پس از جراحی، خونریزی سبک یا شدید رخ می دهد که نیاز به درمان دارد.
- التهابات: پس از انجام اسفنکتروتومی، ممکن است التهابات در منطقه مبتلا به وجود آید که نیاز به درمان با آنتی بیوتیک دارد.
- تضعیف عملکرد روده: پس از جراحی، ممکن است عملکرد روده تضعیف شود و مشکلاتی مانند سختی در خروج مدفوع و ادرار به وجود بیاید.
- عفونت: پس از جراحی، ممکن است عفونت در منطقه مبتلا به وجود آید که نیاز به درمان با آنتی بیوتیک دارد.
- تنگی مقعد: بعد از اسفنکتروتومی احتمال تنگ شدن دریچه مقعد وجود داشته که نیاز به جراحی دوباره دارد.
- تغییر در عملکرد مثانه: در برخی از موارد عملکرد مثانه میتواند تغییر کند و مشکلاتی مانند سختی در ادرار کردن به وجود بیاید.
- تضعیف عضلات مقعد: احتمال دارد بعد عمل عضلات مقعد تضعیف شده و مشکلاتی مانند ناتوانی در کنترل مدفوع به وجود بیاید.
بوتاکس شقاق
بوتاکس یا همان سم بوتولینوم از روش های ساده و کم تهاجمی درمان شقاق است که البته میزان رضایت بالایی را به خود اختصاص میدهد. در این روش میزان مناسبی از این سم به عضله اسفنکتر تزریق می شود تا برای مدتی محدود عضله فلج شود. فلج این عضله باعث می شود بیمار دردی را احساس نکند و به تدریج عضله و شکاف ایجاد شده ترمیم شود.
مزایای درمان شقاق با بوتاکس
- این روش ساده و بدون صرف وقت انجام می شود.
- پس از انجام این روش درد بیمار به سرعت کاهش پیدا می کند.
- تزریق بوتاکس هزینه ای مناسب در مقایسه با سایر روش ها دارد.
- بوتاکس روشی کم خطر و با میزان موفقیت بالا شناخته می شود.
- با انجام این روش احتمال ابتلا به سایر عفونت ها و بیماری وجود ندارد.
- بعد از تزریق بوتاکس می توانید به محل کار و یا خانه بازگردید.
عوارض اسفنکتروتومی خیلی خطرناکه؟ دکتر برای من نوشته ولی خیلی ترس دارم
هزینه درمان شقاق با بوتاکس چقدر میشه؟
ممنونم از مطلب عالیتون