درمان آبسه مقعد در بارداری

آبسه مقعدی در بارداری و روشهای درمان عفونت آبسه

آبسه مقعدی در بارداری یک توده دردناک بوده که زمانی رخ می دهد که یک حفره در مقعد یا رکتوم با چرک پر شود. معمولاً به دلیل عفونت ایجاد شده که اغلب به دلیل ورود باکتری به غدد مقعدی است.

در بارداری، آبسه مقعدی به دلیل خطر عوارض هم برای مادر و هم برای جنین می تواند نگران کننده باشد. برخی از عوارض احتمالی آبسه مقعد در بارداری عبارتند از:

  • گسترش عفونت به سایر قسمت های بدن که منجر به سپسیس می شود
  • مشکل در زایمان، زیرا آبسه ممکن است در روند زایمان اختلال ایجاد کند
  • افزایش خطر زایمان زودرس یا سقط جنین

درمان آبسه مقعدی در دوران بارداری معمولاً شامل مصرف آنتی بیوتیک برای درمان عفونت و مدیریت درد است. در برخی موارد ممکن است برای برداشتن چرک و کاهش علائم، تخلیه با روش جراحی لازم باشد.

آبسه مقعدی در بارداری چگونه است؟

آبسه مقعدی

آبسه مقعدی در بارداری وضعیتی است که در آن مجموعه ای از چرک در بافت های اطراف رکتوم یا راست روده تشکیل می شود. این عارضه می تواند به دلیل عفونت در غدد مقعدی رخ دهد که منجر به التهاب، تورم و تشکیل آبسه شود. در دوران حاملگی، تغییرات هورمونی و افزایش جریان خون در ناحیه لگن می تواند زنان باردار را مستعد ابتلا به آبسه رکتال کند.

بیشتر بخوانید: علت خارش واژن | ۱۰ درمان فوری و خانگی + بهترین دارو و پماد 

علائم ایجاد آبسه مقعد در بارداری

علائم آبسه مقعدی در دوران بارداری ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • درد یا حساسیت در اطراف مقعد یا رکتوم
  • تورم یا توده نزدیک دهانه مقعد
  • قرمزی یا احساس گرمی در ناحیه آسیب دیده
  • تجربه تب یا لرز
  • مشکل در نشستن یا حرکت راحت
  • چرک یا ترشح از آبسه
  • یبوست یا مشکل در دفع مدفوع
  • به طور کلی احساس ناخوشی یا خستگی

اگر هر یک از این علائم را تجربه کردید، مهم است که فوراً برای بررسی و درمان مناسب به پزشک مراجعه کنید.

در صورت وجود فیستول واژینال (از مقعد به واژن) امکان بارداری در کوتاه مدت وجود دارد. در نتیجه باید فورا تا قبل از اینکه آبسه تبدیل به فیستول شود، رشد آن را متوقف و درمان کرد. زیرا درمان فیستول به مراتب سخت تر از آبسه است. برای از بین بردن این بیماری از روشهایی همچون لیزر فیستول مقعدی، عمل جراحی فیستول و… استفاده میشود.

دلایل به وجود آمدن آبسه مقعدی در بارداری

علت آبسه در بارداری

در دوران بارداری، زنان ممکن است به دلیل تغییرات در بدن و سیستم ایمنی بدن، بیشتر مستعد ابتلا به آبسه رکتال باشند. برخی از علل احتمالی آبسه مقعد در دوران بارداری عبارتند از:

  • تغییرات هورمونی: هورمون های بارداری می توانند پاسخ ایمنی بدن را تغییر داده و زنان باردار را در برابر عفونت ها، از جمله مواردی که منجر به توده رکتال می شوند، آسیب پذیرتر کنند.
  • یبوست: یبوست در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی و فشار وارده بر دستگاه گوارش از ناحیه رحم در حال رشد شایع است. زور زدن در حین حرکات روده می تواند باعث پارگی های کوچک در ناحیه مقعد شود و خطر عفونت و تشکیل آبسه را افزایش دهد.
  • بواسیر یا هموروئید: هموروئید، رگ های خونی متورم در ناحیه رکتوم، در دوران بارداری شایع بوده و می تواند منجر به تحریک و التهاب شود که ممکن است به ایجاد آبسه مقعدی کمک کند.
  • سیستم ایمنی ضعیف: بارداری می تواند سیستم ایمنی بدن را برای محافظت از جنین در حال رشد ضعیف کرده و زنان باردار را مستعد ابتلا به عفونت هایی می کند که می تواند منجر به توده رکتال شود.
  • دیابت بارداری: زنان مبتلا به دیابت بارداری سطح قند خون بالاتری دارند که می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند و خطر عفونت از جمله آبسه مقعدی را افزایش دهد.
  • فشار بر ناحیه لگن: افزایش فشار روی ناحیه لگن از ناحیه رحم در حال رشد می تواند منجر به احتقان در رگ های خونی و بافت های اطراف مقعد شود و زنان باردار را مستعد ابتلا به آبسه مقعدی کند.

برای زنان باردار که علائم توده رکتال مانند درد، تورم یا ترشحات در ناحیه مقعد را تجربه می کنند ضروری است که به سرعت به پزشک مراجعه کنند. گزینه های درمانی ممکن است در دوران بارداری متفاوت باشد تا از ایمنی مادر و جنین اطمینان حاصل شود.

روشهای درمان آبسه مقعد در بارداری

درمان آبسه مقعدی در دوران بارداری نیازمند تشخیص دقیق محل توده برای اطمینان از ایمنی مادر و جنین است. برخی از روش های درمانی که ممکن است برای آبسه مقعدی در زنان باردار ایمن بوده و استفاده شوند عبارتند از:

۱٫ آنتی بیوتیک ها

در مواردی که آبسه کوچک است و علائم شدیدی ایجاد نمی کند، ممکن است آنتی بیوتیک و دارو برای آبسه مقعد و کمک به مبارزه با عفونت تجویز شود. استفاده از آنتی بیوتیک هایی که برای استفاده در دوران بارداری بی خطر هستند، ضروری است تا از هر گونه آسیب احتمالی برای جنین جلوگیری شود.

۲٫ برش و درناژ

برای آبسه های بزرگتر یا شدیدتر، ممکن است پزشک نیاز به انجام یک عمل جراحی جزئی برای تخلیه چرک از آبسه داشته باشد. این روش معمولاً تحت بی‌ حسی موضعی انجام می‌شود و می‌تواند درد را تسکین دهد و باعث بهبودی شود.

۳٫ حمام سیتز گرم

چند بار در روز حمام نشستن آب گرم می تواند به کاهش درد و التهاب مرتبط با آبسه مقعدی کمک کند. حمام سیتز شامل نشستن در آب گرم برای حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه است و می تواند به تخلیه آبسه کمک کند.

۴٫ مدیریت درد

داروهای مسکن بدون نسخه که برای استفاده در دوران بارداری بی خطر هستند، مانند استامینوفن، ممکن است برای کمک به مدیریت درد و ناراحتی مرتبط با این توده مقعدی توصیه شود.

۵٫ تغییرات رژیم غذایی

افزایش مصرف فیبر و هیدراته ماندن می تواند به جلوگیری از یبوست و کاهش فشار در حین حرکات روده کمک کند، که می تواند آبسه مقعدی را تشدید کند. پیش از انجام هر روش درمانی حتما با متخصص زنانی که زیر نظر ایشان هستید، امنیت روش درمان را برای خود و جنین دلبندتان در میان بگذارید.

قسمتی از خبر برگرفته از: Anorectal abscess during pregnancy

2 دیدگاه دربارهٔ «آبسه مقعدی در بارداری و روشهای درمان عفونت آبسه»

  1. با سلام
    من کلا یه جوش بود کنار معقد بعد تخلیه چند وقت خوب بود فکر میکنم به طور کلی خالی نشد
    بعد کلا سفت شده اون جوشه درحد یه دوهفته یه بار خالی میکنم بعد دوباره چرک میکنه باید چیکار کنم خیلی اذیت کنندس لطفا کمک کنید

  2. من بیشتر از یکسال پیش به خاطر خود ارضایی که منجر به خون ریزی شد . از اون موقع که البته خود خودن ریزی و بعد درد بعد از اون نزدیک به هفت هشت ماه طول کشید حالا دیگه خونریزی نداره بعد از حدود یک سال و نیم اما گاهی بعد از دفع کمی درد می کنه و کلا انگار درون روده یه چیزی هست چون خودم یکی دو بار که انگشت داخل می کردم بعدش تا حدود چهل و هشت ساعت درد می کرد و دیگه جرات نکردم اون کار رو بکنم . اما وقتی انگشت داخل نمی کنم فقط درد خیلی خفیفی داره که یه پارچه مثل یه تی شرت رو گوله می کنم و می شینم روش و این باعث می شه دیگه درد نداشته باشه .. می خوام بدونم چیه که حالا بیشتر از یک سال و نیمه که هنوزم هست انگار . تا انگشت می کنم تو تا چهل و هشت ساعت درد می کنه

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا