درمان کیست مویی با لیزر، بدون درد و خونریزی

کیست مویی جزء بیماریهای مهلک نیست و علیرغم آنکه میگویند یک نوع سرطان است باید بگوییم مطلقا ارتباطی با سرطان ندارد. دست کم میتوان اینگونه گفت که در آغاز بروز آن، کاملا از بیماری سرطان مجزا است. این عارضه حاوی عفونت است و این عفونت سبب بروز درد میگردد و حفره های کوچک آن منجر به تولید بوی بد میشود.
کیست مویی چیست؟
سینوس پیلونیدال (PNS) یا به زبان عامیانه کیست مویی مقعدی به حفره ای گفته میشود که به شکل یک سوراخ ریز، در بالای خط باسن و پایین استخوان دنبالچه به وجود آمده باشد. کیست پیلونیدال تونلی است که درون آن مو می باشد و دارای چند دهانهی کوچک است که به روی پوست باز شده و اغلب هم درد فراوانی به همراه دارد.
در مجموع باید گفت به ندرت اتفاق میافتد که کیست مویی در قسمتهای دیگر بدن دیده شود اما امکان دارد در زیر بغل نیز شاهد این عارضه باشیم. این بیماری در آقایان رایج تر است و افرادی که مبتلا به این بیماری می شوند اغلب زمان ریادی را در حالت نشسته می گذرانند. مردها بدن پرمو تری دارند و به همین خاطر این بیماری در آن ها بیشتر اتفاق می افتد و امکان بروز آن در آقایان چندین برابر زنان است.
برای مداوای بیماری پیلونیدال نباید صبر کنیم تا به مرحله سخت و دردآور آن برسد. زیرا تشخیص این بیماری توسط پزشک بسیار کار ساده ایست و درمان آن در مراحل اولیه بسار راحت تر است. به همین خاطر توصیه می کنیم هر چه زودتر خجالت را کنار بگذارید و در صورتی که با این مشکل مواجه هستید پیش از آنکه تبدیل به یک مشکل ملال آور شود و بخواهید درد زیادی را تحمل کنید نسبت به درمان آن اقدام نمایید.

درمان کیست مویی با لیزر در کلینیک مهنا
درمان کیست مویی با لیزر را میتوان در ۲ مرحله انجام داد و از لحاظ میزان برداشتن ضایعه ھیچ فرقی با جراحی ندارد اما این روش مزایای زیادی نسبت به جراحی سنتی دارد که عبارتند از:
- عدم نیاز به بیھوشی عمومی یا نخاعی و بستری شدن در بیمارستان
- عدم وجود درد و خونریزی در جراحی با لیزر به شکلی که بیمار فردای روز عمل میتواند خیلی راحت بنشیند، در حالی که در جراحی به روش سنتی بیمار حداقل بایستی چند ھفته در منزل استراحت کند و قادر به انجام کارهای روزمره نخواهد بود.
- در جراحی با لیزر کیست مویی احتیاجی به پانسمان داخل زخم و تراشیدن زخم نیست و بیمار پس از یک روز می تواند حمام کند و داخل زخم را با آب و صابون بشوید ولی در جراحی به روش سنتی پانسمان داخل زخم و تراشیدن زخم الزامی است.
- در روش لیزر به دلیل بسته شدن جای زخم و عدم آسیب دیدگی عروق اطراف مقعد، احتمال عود مجدد بیماری بسیار پایین تر از روش جراحی است.
ما در کلینیک مهنا توانسته ایم با بکارگیری تیمی مجرب و حرفه ای و بهترین پزشک جراحی بیماری های نشیمنگاهی و همچنین برخورداری از مجهزترین دستگاههای جراحی نوین خدمات بسیار خوبی را به بیماران ارائه دهیم.

هزینه درمان با لیزر کیست مویی
هزینههای درمان کیست مویی بدون جراحی و با لیزر مبلغ مشخصی ندارند و خوشبختانه هم اکنون بیمارانی که بیمه تکمیلی هستند، با رایزنیهای صورت گرفته میتوانند پس از جراحی با لیزر با نامهای از سوی پزشک خود، به اداره بیمه مراجعه کرده و هزینه عمل خود را از بیمه دریافت نمایند.
همچنین باید گفت برای تعیین مبلغ درمان با لیزر کیست مویی حتما به پزشک مراجعه نمایید تا پس از معاینه هزینه جراحی به شما اعلام گردد.
علائم
شما چگونه میتوانید متوجه شوید که این بیماری را دارید؟
نشانهها و علایم کیست مویی در پایین کمر یا سینوس پیلونیدال بدین گونه می باشد:
- پیدایش عفونت و تب و لرز و حالت تهوع با ترشح چرک و خونابه
- احساس درد با لمس قسمت مبتلا به سینوس
- پیدایش عفونت به همراه تورم قرمز رنگ با درد ناخودآگاه
- پیدایش آبسه و به دنبال آن درد فراوان (این عارضه اغلب دارای درد فراوانی است)
- تشکیل گودال های زیر پوستی در بین دو قسمت باسن و یا اندکی بالاتر از مقعد
- تولید بوی بد ترشحات در کیست مویی
- پیدایش درد در زمان نشستن
علل ایجاد سینوس پیلونیدال
با اینکه تا به حال دلیل مشخصی برای به وجود آمدن بیماری کیست مویی یا سینوس پیلونیدال یافت نشده است، ولی براساس تجربیات پزشکان دلیل آن را عوامل اکتسابی و تلفیقی از تغییرات هورمونی بعد از بلوغ، رشد مو و اصطکاک ناشی از البسه در زمان زیاد می پندارند.
هورمونهای جنسی برای نخستین بار در سن بلوغ شروع به تولید می کنند که با هدف قرار دادن غدد سباسه احتمال دارد شروعی برای بیماری پیلونیدال باشد. از سوی دیگر مسائل دیگری که سبب انجام این فرآیند میگردد، بدین شکل است که موهای در حال رشد در آن نقطه را وادار به رشد در زیر پوست میکنند. طبیعت بدن بدین شکل است که موهای زیر پوستی را به عنوان یک جسم خارجی می پندارد و در برابر آن یک پاسخ ایمنی نسبت می دهد. این واکنش ایمنی ممکن است به صورت کیست در نواحی موها واکنش دهد. و در نتیجه پوست تحریک شده متورم، قرمز و همراه با دردخواهد بود.
عواملی که باعث بیماری سینوس پیلونیدال می شود با برخورداری از این عوامل تشدید پیدا خواهد کرد:
- داشتن شغل های کم تحرک
- وزن بالا
- عوامل ژنتیکی
- سابقه ضربه به نواحب پایین کمری مانند نشیمنگاه
- سن: این بیماری می تواند در هر سنی بروز پیدا کند اما در بین بزرگسالان جوان از سن ۱۵ تا ۴۰ سال متداول تر است.
- جنس مذکر
- استفاده از البسه تنگ
- عدم بهداشت فردی ضعیف: با رعایت نکردن بهداشت سبب آلودگی پوستی و عفونت شده و در نتیجه کیست پیلونیدال به وجود می آید.
دلیل ابتلا به کیست مویی مقعدی هر چه که باشد، در نهایت منجر به این میشود که یک مو زیر پوست گیر میکند و در پی آن التهاب و تحریک بافتی به وجود می آید و اگر هم آلوده باشد چرک می کند و شرایط سختی را برای بیمار به وجود می آورد.
راه و روشهای درمان کیست مویی
درمان قطعی این عارضه جراحی میباشد و تا وقتی که این کیست دارای عفونت باشد این بیماری به دفعات عود خواهد کرد که ھمراه با ترشح چرک و درد می باشد. در نتیجه درمان خانگی و داروئی روش موثری در درمان سینوس موئی نمیباشد.
تنها راهی که در خصوص درمان این بیماری پاسخگو است جراحی می باشد که در روش های سنتی با برداشتن این توده به شکل گسترده انجام می شود و باعث ایجاد یک حفره بزرگ می گردد که تقریبا ۲ ماه زمان می برد تا حفره پر و بسته شود. در بعضی موارد برای بستن این حفره نیاز به روشهای جراحی پلاستیک وسیع است. خوشبختانه امروزه با درمان کیست مویی با لیزر، جراحی بسیار راحت تر و بی درد سر تر از قبل شده است.
زمان مراجعه به دکتر متخصص و مراقبت های پزشکی جهت درمان
اغلب بیماران زمانی به پزشک مراجعه می کنند که مو وارد بدن شده و باعث یک عفونت موضعی شده باشد. در چنین شرایطی به تدریج کیست به صورت یک آبسه در آمده و منجر به درد و توده پشت می گردد. بیماران برای درمان کیست مویی میتوانند برای مشاوره و جراحی به بهترین پزشک اقدام نموده تا سلامتی خود را به دست آورند.
بعد از انجام جراحی و برش، درناژ یا برداشتن، زخم باید با آلژینات پانسمان شود. البته در زمان بهبود، زخم میتواند با یک پانسمان فومی که در محل مناسب قرار داده شده و پانسمان دیگری روی آن، مراقبت شود. پانسمان فومی با باز نگه داشتن زخم، از بسته شدن زود هنگام لبههای زخم جلوگیری میکند. برای کمک به انقباض زخم، هر دو هفته یک بار استنت جدید لازم است. در صورتی که علائمی از عفونت مشاهده شود، نباید از استنت استفاده کرد. در هر معاینه، باید موها و هر نوع ماده خارجی از زخم بیرون آورده شود و با اصلاح هفتگی، باید از رشد مو در این ناحیه جلوگیری کرد.
سلام و وقت بخیر
من بیشتر از دو ماهه که یه جوش دردناک بالای مقعدم احساس میکنم و جدیدا خیلی آزاردهنده شده
ممکنه کیست مویی باشه؟
سلام
بله ممکنه. اما باید معاینه انجام بشه تا نظر قطعی بدم
سایر علائم مثل ترشح چرک و عفونت و سوراخ های روی پوست مقعد هم بررسی کنید
میتونید برای تعیین وقت معاینه با کلینیک تماس بگیرید
۰۲۱۸۸۸۷۱۰۷۸
سلام آقای دکتر لطفا هزینه حدودی لیزرو میفرمایید؟
سلام
تعیین هزینه با توجه به شدت و شرایط بیماری تعیین میشه
سلام خسته نباشيد
من كيست مويي دارم
يعني عمل ليرز بهتر عمل حراحي هست؟؟
چون ميگن بايد حفره باشه ك ديگه برنگرده
ميشه لطف كنيد
توضيح بديد
سلام
بله لیزر یک عمل سرپایی هست که بطور کامل بیماری رو درمان میکنه و احتمال بازگشت مجدد بیماری در این روش نزدیک به صفر هست
همچنین عوارض و مشکلات بعد از جراحی مثل عفونت، نیاز به پانسمان و غیره رو در روش لیزر تجربه نخواهید کرد
برای اطلاعات بیشتر و در یافت نوبت با کلینیک تماس بگیرید ۰۲۱۸۸۸۷۱۰۷۸