عمل جراحی کیست مویی به چند روش انجام میشود؟

عمل جراحی کیست مویی به چند روش انجام میشود؟

جراحی یا عمل کیست مویی از روش های قطعی درمان این بیماری است. کیست مویی یا سینوس پیلونیدال از دسته بیماری های ناحیه مقعد است که معمولاً در بالای کمر ایجاد شده و همراه با عفونت است. در مواردی می توان آن را با درمان های خانگی و استفاده از دارو درمان نمود اما چون این بیماری در اغلب موارد به این درمان ها پاسخ نمی دهد نیاز به  انجام جراحی است. جراحی روشی مطمئن برای درمان این عارضه به شمار می رود اما چون با مشکلات و عوارضی همراه است، نمی توان آن را به عنوان بهترین روش درمانی معرفی نمود، بلکه بهترین روش درمان این عارضه درمان کیست مویی با لیزر است. درمان با روش جراحی کیست، به دو روش زیر انجام می‌شود :

عمل جراحی کیست مویی به روش باز

جراحی کیست مویی به روش باز

در این روش که تحت بیهوشی و در مواردی بی حسی موضعی انجام می شود، عفونت کیست تخلیه شده و در واقع کیست به طور کامل از بدن خارج می گردد. در نتیجه حفره ای از آن به جای می ماند. این حفره در روش باز بخیه زده نمی شود تا از این طریق بافت های زیرین کیست شروع به ترمیم نماید. این حفره ایجاد شده بسته به مقدار کیست از اندازه یک نخود تا پرتقال متغیر است. به علاوه از این حفره به مدت یک هفته ترشحاتی خارج می شود و به مرور با ترمیم زخم این ترشحات کاهش می یابد.

این روش نیاز به پانسمان روزانه دارد اما از آنجایی که بافت های کیست به طور کامل برداشته می شوند و عفونت نیز تخلیه می شود، امکان عود مجدد این عارضه به شدت کاهش می یابد.

جراحی کیست مویی به روش بسته

عمل کیست مویی

در این حالت نیز مشابه روش قبل (همراه با استفاده از بیهوشی یا بی حسی)  حفره کیست برش داده شده و عفونت را خارج می کنند، اما این بار زخم ایجاد شده بخیه میشود. در این حالت با فرض موفقیت عمل کیست مویی، سرعت بهبودی بسیار بیشتر است ولی امکان عفونت مجدد در این روش افزایش می یابد به همین منظور پزشک قبل از انجام این عمل مصرف آنتی بیوتیک را تجویز می کند.

در روش دیگر جراحی بسته با عنوان جراحی پلاستیک که برای سینوس های پیشرفته استفاده می شود، جراح پلاستیک با روش جراحی فلپ ناحیه عمل شده را به طور کامل می بندد. انجام جراحی پلاستیک روشی موثرتر است و میزان موفقیت بالایی دارد اما مدت زمان بستری شدن در بیمارستان بعد از این عمل جراحی افزایش می یابد.

در مواردی که کیست به شدت دچار عفونت شده و نیاز به عمل جراحی دارد؛ بر روی کیست یا آبسه ایجاد شده، برش داده می شود تا عفونت خارج شود. این روش جراحی کیست مویی به علت عدم تخلیه کامل کیست، امکان عود مجدد آن وجود دارد. تخلیه اورژانسی نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *