درمان خانگی کیست مویی

درمان خانگی کیست مویی دنبالچه + بهترین روشهای تخلیه در خانه

درمان خانگی کیست مویی یکی از راحت ترین روشها برای جلوگیری از علائم اذیت کننده در منزل است. کیست مویی یا سینوس پیلونیدال یکی از بیماری های مقعدی است که با درد و عفونت زیادی همراه است. هنوز به درستی علت اینکه چرا چنین عارضه ای در بدن رخ می دهد مشخص نشده است ولی با توجه به نمای کلی این بیماری می توان حدس زد که برگشتن مو به داخل پوست علت اصلی آن باشد.

بدن این مو را به عنوان عامل بیگانه شناسایی می کند و با آغاز واکنش دفاعی علیه آن، عفونت و التهاب در محل این عارضه آغاز می‌گردد. تجمع عفونت و چرک در محل ایجاد این عارضه می تواند به مرور زمان باعث به وجود آمدن درد و تب گردد. از این رو درمان کیست مویی به وسیله تخلیه کامل چرک و بافت های تخریب شده محل سینوس توسط دکتر کیست مویی امکان پذیر است.

ترکاندن کیست مویی در خانه ممکن است؟

کیست مویی یا پیلونیدال ممکن است شبیه به یک جوش به نظر برسد و برخی را وسوسه کند که با انگشتان خود آنها را بیرون بیاورند. اما ترکاندن و بیرون آوردن کیست پیلونیدال مشکل را حل نمی کند. به یاد داشته باشید که کیست‌های پیلونیدال علاوه بر چرک، با مو و سایر مواد زائد پر شده اند و شما نمی‌ توانید با فشردن آن‌ها را کامل خارج کنید.
محل کیست‌ های پیلونیدال می‌ تواند دیدن کاری که انجام می‌دهید را دشوار کند. شما همچنین در معرض خطر ابتلا به عفونت یا باقی ماندن جای زخم هستید.

ترکاندن کیست مویی در خانه

using your hands to open up the affected area could transfer other bacteria to the wound, so you might end up with a new infection. Plus, popping the cyst could leave a scar. Sometimes, pilonidal cysts unintentionally rupture at home.

علاوه بر این، استفاده از دست‌ها برای باز کردن ناحیه آسیب‌ دیده به زور، می‌تواند باکتری‌ های دیگر را به زخم منتقل کند، بنابراین ممکن است با عفونت جدیدی مواجه شوید. بعلاوه، بیرون آمدن کیست می‌تواند جای زخم باقی بگذارد. گاهی اوقات کیست پیلونیدال به طور ناخواسته در خانه پاره می شود که در این صورت نیازمند فوریت های پزشکی است.

به نقل از adlermicromed.com

روشهای درمان خانگی کیست مویی

چند روش موثر برای درمان خانگی سینوس وجود دارد که برای مواقع خفیف تر و یا کاهش و کنترل عفونت ناشی از بیماری قبل از انجام عمل جراحی کیست مویی یا لیزر درمانی آن، اثربخش است.

همچنین بخوانید: درمان کیست مویی بدون جراحی با لیزر

درمان خانگی کیست مویی با سیر

سیر یکی از قوی ترین درمان ها برای کنترل و از بین بردن عفونت ناشی از این عارضه می باشد. سیر سرشار از آنتی بیوتیک است و می تواند سیستم ایمنی بدن را در مقابله با عفونت ها قوی تر کند.

طریقه ی مصرف:

اگر ترشحات عفونی و چرکین در محل سینوس وجود دارد و پوست اطراف آن ملتهب شده است یک عدد سیر را له کرده و روی سینوس خود به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید. بهتر است پس از گذاشتن سیر، روی کیست را با گاز تمیز بپوشانید. در پایان محل عارضه را با آب ولرم بشویید و خشک کنید. از این روش درمانی هر روز می‌توانید برای کاهش درد  و کنترل عفونت این بیماری استفاده کنید.

زردچوبه

برای درمان التهاب و تورم محل عارضه اگر به دنبال یک درمان خانگی قوی هستید به سراغ زردچوبه بروید. زردچوبه خواص ضد التهابی بسیار قوی و موثری دارد که برای درمان التهاب و درد کیست مویی گزینه ای فوق العاده است. همچنین استفاده از زردچوبه می‌تواند عفونت ناشی از این بیماری را هم کاهش دهد. زیرا زردچوبه یک ضدعفونی کننده ی قدرتمند است.

درمان کیست مویی با زردچوبه

طریقه ی مصرف:

یک قاشق غذاخوری زردچوبه را با آب ترکیب کرده تا به شکل خمیری یکدست و نرم در بیاید. به جای آب می توانید از شیر هم استفاده کنید. این خمیر را بر روی کیست مویی خود به مدت چند دقیقه قرار دهید تا خشک شود. سپس با آب گرم بشویید. از این روش می توانید روزانه ۲ بار برای مدت زمان چندین روز استفاده کنید.

عسل

عسل صدها خاصیت دارد ولی یکی از مهم ترین آنها خاصیت ضدالتهابی آن است که به درمان بیماری می تواند کمک کند. همچنین عسل می تواند عفونت و چرک محل عارضه را به نحو قابل توجهی کاهش دهد و آن را کنترل کند.

طریقه ی مصرف:

برای درمان خانگی کیست مویی با عسل می توانید کمی عسل طبیعی و خالص را به صورت مستقیم بر روی محل بیماری خود قرار دهید تا جذب  شود. همچنین بهتر است هر روز صبح ۱ قاشق غذاخوری عسل را با ۱ فنجان آب گرم ترکیب کرده و میل کنید.

آلوئه ورا

آلوئه ورا یکی از قوی ترین و موثرترین روش ها برای درمان خانگی کیست مویی است که به کنترل، کاهش و تسکین علائم و نشانه های ناشی از آن می تواند کمک زیادی کند. آلوئه ورا دو خاصیت بسیار مفید دارد: هم یک ضدعفونی کننده بسیار قوی است و هم خاصیت ضدالتهابی فوق العاده ای دارد. به همین دلیل همزمان می تواند هم به کاهش عفونت محل بیماری کمک کند و برای کاهش التهاب و درد بسیار مفید است.

درمان کیست مویی با آلوئه‌ورا

طریقه ی مصرف:

برگ آلوئه ورای تازه را باز کرده و ژل داخل آن را مستقیما بر روی محل سینوس قرار دهید. ۲۰ دقیقه صبر کنید و سپس محل عارضه خود را با آب گرم بشویید. این روش درمانی را ۴ الی ۵ بار در طول روز تکرار کنید.

سرکه سیب

سرکه سیب به درمان بسیاری از عفونت های بدن می تواند کمک کند. خاصیت اسیدی بودن سرکه سیب باعث می شود PH پوست به صورت طبیعی تنظیم گردد و چرک و عفونتی که در محل کیست مویی وجود دارد به مرور زمان کاهش یابد و از بین برود. برای کنترل و کاهش عفونت ناشی از این بیماری می توانید از سرکه سیب همراه با غذاهای خود استفاده کنید.

طریقه ی مصرف:

مقداری پنبه ی تمیز را با کمی سرکه سیب آغشته کرده و آن را به آرامی روی محل عارضه بمالید. سپس با کمک یک باند تمیز پنبه را در محل کیست ثابت کنید تا روی آن قرار بگیرد. پس از ۲۰ دقیقه محل عارضه خود را با آب گرم بشویید و خشک کنید. از این روش می توانید ۲ بار در روز استفاده نمایید.

کمپرس آب گرم

کمپرس آب گرم می‌تواند درد و التهابات ناشی از انواع عفونت ها به خصوص کیست مویی را کاهش دهد. اگر درد و التهاب بیماری شما بیشتر شده است می توانید از هرگونه کمپرس آب گرمی برای تسکین آن استفاده نمایید.

درمان کیست مویی با کمپرس آبگرم

طریقه ی مصرف:

یک حوله ی تمیز را در آب گرم خیس کنید و آب آن را کاملا بگیرید. سپس آن را برای ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بر روی محل کیست مویی خود استفاده کنید. به جای حوله می‌توانید از کیسه آب گرم هم استفاده کنید. این روش را ۴ الی ۵ بار در طول روز می توانید استفاده کنید.

چای کیسه ای

چای کیسه ای یکی از محبوب ترین نوشیدنی هاست ولی بد نیست بدانید که برای درمان خانگی کیست مویی هم می توانید از چای کیسه ای استفاده کنید. چای کیسه ای ترکیباتی دارد که برای کاهش عفونت بسیار موثر است و می تواند به کاهش سوزش، درد و التهاب ناشی از این عارضه کمک زیادی کند.

طریقه ی مصرف:

یک عدد چای کیسه ای را در ۱ لیوان آب ولرم برای مدت ۵ دقیقه قرار دهید تا کاملا خیس شود. سپس کیسه ی چای را از لیوان خارج کرده و آن را به مدت ۱۰ دقیقه روی محل بیماری قرار دهید. این روش را می توانید چندین بار در روز انجام دهید تا شاهد اثرات مثبت آن باشید.

نمک

از زمانهای قدیم مرسوم است که از نمک به عنوان یک ضدعفونی کننده ی بسیار قوی برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شده است.استفاده از نمک باعث می شود که مایعات عفونی داخل کیست مویی به مرور زمان تخلیه گردد و از آنجایی که نمک ذاتا ضدعفونی کننده  است می تواند به کاهش چرک و عفونت ناشی از این بیماری کمک زیادی کند.

درمان کیست مویی با نمک

طریقه ی مصرف:

برای درمان خانگی کیست مویی با نمک می توانید از حمام نشسته‌ی آب نمک استفاده کنید. وان حمام یا ظرف بزرگی را از آب گرم و نمک پر کنید و برای مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه داخل آن بنشینید. برای این کار می توانید از هر نوع نمکی که دلخواه شماست استفاده نمایید.

روغن کرچک

روغن کرچک یکی از روغن های طبیعی است که سرشار از خواص ضد التهابی می باشد. از همین روی برای کاهش التهاب ناشی از کیست و کنترل و کاهش درد و سوزش محل آن بسیار مفید است.

طریقه ی مصرف:

کمی پنبه را با روغن کرچک آغشته کرده و بر روی سینوس خود قرار دهید. سپس محل پنبه را با کمک یک باند تمیز ببندید تا ثابت بماند. از این روش می توانید ۳ بار در طول روز استفاده نمایید.

عصاره درخت چای

عصاره ی درخت چای یکی از بهترین و موثرترین روش های درمان خانگی کیست مویی به شمار می‌رود. عصاره درخت چای خاصیت های مفیدی مانند خواص آنتی باکتریال و ضد التهاب دارد که هر دو برای درمان کیست مویی می تواند موثر باشد. عصاره ی درخت چای می تواند عفونت و التهاب محل عارضه را به طرز چشمگیری کاهش دهد و برای تسکین درد و سوزش ناشی از آن جز بهترین گزینه هاست.

طریقه ی مصرف:

کمی عصاره ی درخت چای را با کمی آب ولرم ترکیب کرده پوست محل عارضه را با آن ماساژ دهید. اجازه دهید این ترکیب برای مدت زمان ۱۰ دقیقه بر روی پوست ناحیه کیست مویی شما قرار بگیرد و به عمق پوست شما نفوذ کند. سپس محل سینوس را با آب گرم بشویید و خشک کنید. این روش را  3 بار در روز می توانید تکرار کنید.

6 دیدگاه دربارهٔ «درمان خانگی کیست مویی دنبالچه + بهترین روشهای تخلیه در خانه»

  1. سلام دکتر لطفا میگین بهترین درمان خانگی کیست مویی کدومه؟؟ واقعا این روشها زیاده و نمیشه همشو انجام داد

    1. سلام، این روشها فقط جهت کنترل و کاهش علائم بیماری معرفی شدند و هیچ کدوم باعث درمان قطعی بیماری نمیشوند.

  2. تخلیه کیست مویی در خانه انجام دادم و بعد یک هفته حس میکنم قرمزی اطراف بیشتر شده و ورم کرده همینطور درد بیشتری حس میکنم علتش چی میتونه باشه با اینکه کیست تخلیه شده؟

    1. سلام در واقع کیست شما کامل تخلیه نشده به همین علت عود کرده و شما با انجام این کار فقط بیشتر تحریکش کردین عفونت رو.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا